respond
dafna@macitwork.nl
bel: | T +31 06 81903536 
skype: macitwork.nl
Florijn 27 1102BA

løsd
Mijn naam is Dafna Levy

Mijn naam is Dafna Levy

By | blog mIw
Mijn naam is Dafna Levy

Mijn naam is Dafna Levy

. Ik ben een onafhankelijke Macintosh computer-technicus gevestigd in Amsterdam, Nederland.

Mijn eerste ervaring met een Mac was toen mijn moeder een Apple Lc had gekocht. Ik ben sindsdien ‘verslaafd’.

In twaalf jaar tijd heb ik als nieuwe mediakunstenaar een grote vertrouwdheid verworven met de Mac en  zijn verschillende systemen. Gedurende die tijd raakte ik steeds meer gefascineerd door hoe de Mac werkt. Sterker nog, ik besloot dat werken met de Mac was wat ik werkelijk wilde doen. Om mijn vaardigheden te verbeteren, begon ik mac laptops imacs en servers, OS 8, 9, Macintosh LC  te repareren, in de rietveld waar had ik gestudeerd was ik ook aan de slag met de Mac.

Terwijl mijn vaardigheden zich  ontwikkelden, begon ik te werken bij een van de Apple Mac winkels als een technisch reparateur, waar ik meer toegepaste ervaring heb opgedaan. Ik besloot dat ik het fijner vond om als zelfstandige te werken. Dit gaf mij de mogelijkheid om de hoogst mogelijke kwaliteit diensten voor lagere kosten dan de concurrentie te leveren. Tegelijkertijd kan ik mijn liefde voor de Mac overdragen aan anderen.  Als u denkt dat mijn vaardigheden nuttig zouden kunnen zijn voor uw bedrijf, bel me dan maar of stuur me een email …

And then I’ll macITwork!

Updates van onze Algemene voorwaarden en ons Privacybeleid

Twitter has a new Terms of Service and Privacy Policy, effective 25/5/2018

By | blog mIw, Food for thought, Future of the Web

Hierbij kun je heel goed zien wat twitter in het geheim deed voordat de EU met nieuwe wetten  over de privacy van onze data:

Gisteren toen ik inlogde bij mijn twitter account mocht ik kiezen over mijn persoonlijke data. ofwel : wat mag twitter met de wereld delen en wat niet. In andere woorden tot nu toe heeft twitter dat kennelijk zonder mijn toestemming nodig te hebben gedaan.

  • Updates van onze Algemene voorwaarden en ons Privacybeleid

Updates van onze Algemene voorwaarden en ons Privacybeleid

Wij vinden dat je altijd moet weten welke gegevens we van jou verzamelen en hoe we die gegevens gebruiken. Daarnaast willen we dat je zelf kan bepalen wat er met jouw gegevens gebeurt. Transparantie heeft voor ons een hoge prioriteit. Bovendien wordt er de volgende maand nieuwe wetgeving van kracht op het gebied van gegevensbescherming. Daarom passen we onze Algemene voorwaardenen ons Privacybeleidaan, zodat jij de beste beslissingen kan nemen over de gegevens die jij met ons deelt.

Deze updates gaan op 25 mei 2018 in. Als je op of na die datum onze services gebruikt, ga je akkoord met deze wijzigingen. We raden je aan de documenten helemaal te lezen. Dit zijn de belangrijkste updates in ons Privacybeleid:

  • Meer aandacht voor de mogelijkheden die we jou bieden om zelf te bepalen wat er met jouw persoonsgegevens gebeurt
  • Een grotere focus op hoe Twitter jouw openbare gegevens breed en direct deelt, onder andere via onze tools voor ontwikkelaars
  • Meer inzicht in en controle over hoe we jouw gegevens delen met zakenpartners en
  • Meer duidelijkheid over hoe we jouw gegevens delen om kwaad te voorkomen, de wet na te leven, het openbaar belang te dienen en te zorgen dat Twitter een veilige plek blijft waar iedereen welkom is

We hebben ook onze Algemene voorwaarden bijgewerkt, zodat nu voor Twitter en Periscope dezelfde voorwaarden gelden. Verder wordt duidelijk gemaakt dat je rechten nodig hebt voor de content die je met onze services deelt.

Met de instellingen die we in ons bijgewerkte beleid hebben gemarkeerd, kan je zelf aangeven welke gegevens we over jou verzamelen en hoe we die gegevens mogen gebruiken. Als je dat wil, kan je ook je Twitter-account deactiveren. Jij bepaalt uiteindelijk zelf of en hoe we jouw persoonsgegevens verwerken. Neem gerust contact met onsop als je nog vragen hebt.

korg ms20 ms30 ms40

Korg MS20 Q & A: When Your Mac Won’t Chime

By | blog mIw, OSX apple mac
MS20 Korg

Korg MS20 Q & A: When Your Mac Won’t Chime
By Stephen Williams
February 23, 2009 6:06 pm

For some months now, my Mac Pro has refused to chime — to make that unmistakable bong sound only Apple computers make. What’s happened?
The start-up chime dates way back to 1991, when, so the story goes, Apple software programmer Jim Reekes created the C-major chord tone on his Korg synthesizer. The bong that announces a Mac boot-up also indicates that diagnostic tests performed during the boot process have found no hardware or fundamental software problems.
According to Apple, a Mac user won’t hear the chime if the settings in the System Preferences Sound panel are incorrect. To check that, go to System Preferences in the Apple menu, click on Sound, then Output, and make sure the “mute” button is not checked. If you have external speakers plugged into the audio output jack, ensure the “Built-in Line Output” is selected in the Device screen.
An Apple tech support Genius also suggested that resetting the Mac “NVRAM,” special memory that contains certain settings, might restore the chime. To do that, shut down the computer, then restart and press and hold the Command-Option-P-R keys. You must press this key combination before the gray screen appears. Hold down the keys until the computer restarts and you hear the start-up sound for the second time. There’s more detailed info on NVRAM here.

Share

Gratis diagnose bij de reparatie.
annulering van de reparatie word voor de diagnose €25 in rekening gebracht.
Vraag voor een offerte , je krijg binnen een uur een melding van ons.

Voor huisbezoek binnen de ring van Amsterdam worden geen extra kosten berekend. 24 uurs spoedservice is beschikbaar voor €50 per uur Ook al kan niet ieder spoedgeval direct worden beantwoord, wij doen ons best om beschikbaar te zijn wanneer onze klanten ons nodig hebben.