Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=4BfKFCOCJe8

Audio Visueel Projects

https://www.youtube.com/watch?v=4BfKFCOCJe8
https://www.youtube.com/watch?v=4BfKFCOCJe8

The zwart wald een kort film

WERKERVARING

2004 – heden                           Apple Mac technicus/ eigenaar

MacITwork.nl

Repareren van Apple apparatuur, voor bedrijven en particulieren. Netwerk aansluiten en beheren voor kleine bedrijven in de creatieve sector. Bouwen van websites. Installeren van software. Geven van advies voor aankoop en gebruik.

2013-2014                                 Video en images voor de Amsterdamse klezmer band.

Voorsteling in  Paradiso Amsterdam

2013-2014                               Content managment WordPress voor theatre-embassy.

2003 – 2005                             IT reparateur

Maccare, Amsterdam

Repareren van Apple apparatuur,. Oplossen van de problemen in de systemen

1998 –  2006                            Oprichter van Download Cinema –let me be your searth ingine!

Melkweg Media

Met een passie van  een critica  curator en met veel enthousiasme gein ze  op zoek Via de web voor ideeën en ’ moving images’  van vandaag ‘artnetweb’ nieuwe Media en cultuur. Ze heeft harder-schijven voel met movies gedownload ,daarna makt ze een selectie op thema’s van de beste movies , makt ze leaders en intro en neem ze als mij naar de groette dok. Download-Cinema werd getonde over al in Holland en elke mand in de melk weg en in de Balie. Download-Cinema project had toen ook een website , de bedoeling was om soort youtube te richten.

1986-1989                               ‘Beni Muller film Produktion’

Zurich Switzerland, werk ze als a multi-mediator and cooperated concept maker, releasing video’s and films with diverse cultural contexts throughout Israel and Switzerland. 

Beni’s website 

1986-1990          Photography

Got my first Nikon camera and works as a free lance photographer for some independent  Punk Rock bans all over Europe, Dog Face Herman , The Honkies, Badge wear, and more

 OPLEIDINGEN

1978- 1982                              Gymnasium Belich Ramat-Gan

richting  literatuur

1984-1986                               Studio Yoram Lewenstein Tel-Aviv

Ik heb Yoram ontmoet op een film set van de Hollywood productie Hanna K. Regisseured bij Costa Gavras, ik begone als water-girl en binnen de shooting heb ik een roll gekrijgen die moet gespelt worden in Tel-Aviv Jerusalem en Roma . Yoram had ook een roll op de film. http://www.imdb.com/name/nm0506371/.

Studio Yoram Lowenstein was net begonnen in mijn appartement in Tel-Aviv.

Dat was mijn ideeen om  Yoram  te kunnen stonen met zijn droom. Op dit  moment is een van de beste schoolen voor actueren in Israël.

1996-1998                              Girret Rietveld Academie/Audio Visueel

CURSUSSEN

2001                                       Adobe online AFX

2002                                       Adobe online AFX

2006                                        Netwerk beheer by Cor Vree

2007 -17                                   WordPress Woocommerce 

2018-2020                            Step motion films/Go Pro

budding developer, a pixel-perfect designer

VAARDIGHEDEN

Talenkennis                                                                  Mondeling                   Schriftelijk

hebrew             Uitstekend                    Uitstekend

English             Goed                              Goed

Netherland       Goed                           Goed

Italians             Voldoende

Greekse             Voldonde

Computervaardigheden           -soft   Content mangment system/  Html CSS/ Adobe CS/ AFX

/madmapper/  Modul8/  director dvdstudio/ final cut pro/ daylite/ WordPress/ File maker/ Woo commerce

Referenties:        Op aanvraag verkrijgbaar

Creatief, accuraat, oplossingsgericht, ze is

Constant bezig met nieuwe media vanaf 1984. Dafna is een visioneer ze maakt ideeën en concepten.

Dienstverlenend , Leergierig, enthousiaste, inzet en gedreven.

Dafna Is een kunstenares ,

• 09 losd performances in volkskrant Amsterdam design of flyers and posters
The ambivalence of “analogital culture” of images and objects
An evening for Yariv Alter Fin (1968 – 2007)Correspondance:
Dafna Levy- Digi diva
Central Amsterdam
a European capital

Vanaf oktober 1990 begon ik de Macintosh LC te onderzoeken. In vierentwintig jaar tijd heb ik als nieuwe media kunstenares een grote vertrouwdheid verworven met de Mac en zijn verschillende systemen en software.

Tijdens mijn werkzaamheden in verschillenden medialabs in Nederland, Tel-Aviv, Zurich en Rome was ik altijd bereid om eerst alle apparatuur aan de praat te krijgen voordat ik aan de slag ging met mijn beeld en geluidcomposities. Sinds 1990 zijn mensen mij beginnen te bellen om advies te krijgen. Ik kan vaak dingen telefonisch oplossen en als ik een mac met problemen onder handen krijg is het voor mij een uitdaging om hem dan weer snel en soepel te laten draaien, dat maakt mensen heel blij en geeft mij voldoening.

Mijn favoriete bezigheid is de diagnosestelling en daarna de reparatie. Ik kan nooit wachten om het gezicht van de klant te zien nadat ik zijn of haar gerepareerde machine heb overgedragen. “Jouw tevredenheid is mijn beloning”, zeg ik altijd. Ik vind het erg leuk als mensen langskomen met: “mijn trackpad doet het niet meer“, dan pak ik mijn schroevendraaier en ik haal bijvoorbeeld de batterij eruit, of draai een stelschroefje en kijk, trackpad doet het weer! De technicus is een tovenaar, en dat is ook kunst.

Persoonlijk vind ik het altijd beter om in een shift te werken en niet in de gewone 9-5 werkdag. Voor mijn video mapping ben ik soms druk bezig, dag en nacht. Ik ben een alleenstaande moeder; mijn zoon is 15 jaar oud en ik kan heel goed met hem afspraken maken voor als ik er niet ben (hij is kunstenaar). Daarom ben ik flexibel qua werktijden.

Mijn werk als onafhankelijk technicus kan gelijk worden gesteld met het werk van een psychiater; mensen raken totaal in paniek als hun laptop niet werkt en op dat moment realiseren ze zich hun afhankelijkheid van de Mac. Het meest belangrijke is dat men rustig blijft kijken naar een betere toekomst. Ik moet altijd voorzichtig doen met de klant dat hij/zij niet in paniek raakt en probeer hem of haar gerust te stellen. Wat mij betreft zijn er altijd oplossingen, ook als de oorzaak van het probleem in het logic board ligt, of als de HD defect is en er geen backups zijn.

Ik werk snel, ik denk snel, ik ben een Israëlische, ik doe alleen wat ik moet en wat ik kan, als ik het niet kan oplossen, geef ik het door naar de volgende afdeling. Ik luister naar mijn adviseur. Als kunstenares (Rietveld gestudeerd) leer ik het simpel te houden, beslissingen te nemen en efficiënt te handelen.

Ook wil ik graag mijn affiniteit voor kunst en ontwerpen met jullie delen.

Mijn vaardigheden heb ik zelf ontwikkeld als autodidact. Tegelijk kan ik mijn passie voor de Mac overdragen aan anderen.

Born 1963 in Tel-Aviv, Israel. Autodidact photography, computers and video.
1983 acter  Hannah K. is a 1983 drama film directed by Costa-Gavras, starring Jill Clayburgh and Gabriel Byrne dafna Levy.
1984 until 1996 studied acting at Yoram Loewenstein school in Tel-Aviv.
1987 moved to Zurich Switzerland there joined ‘Beni Muller film Produktion’ as a multi-mediator and cooperated until 1989 releasing video’s and films with diverse cultural contexts throughout Israel and Switzerland.
1990 moved to Amsterdam and joined the ‘Radio 100 ‘ activists mixes Cd’s and released with various independent groups like L.o.s.d and Tatiana Ivanova. as well went back to still photography and graphic prints.
1997 studies at the Audio-visual department of the Gerrit Rietveld Academy school of arts in Amsterdam.
Cooperated during and after her studies with various media and art organizations and events such as the ‘Digi-Division ‘ from ‘park4d.tv’, ‘Bellissima TV’, working for gallery ‘W139’ documenting and animating a group exhibition at the red light district, preformed a Series of off-line media ‘let me be’ at the Melk-Weg media sector.
1999-2005 formed a cinema house ‘The Biotoom’ which was a independent picture house how cooperated with film house ‘Cavia’ there started the on going project ‘Download-Cinema’ while at the same time working on various sites as a designer and programmer http://www.videospill.com , (dead link) http://www.downloadcinema.org , (dead link) http://www.downloadcinema.net (dead link), as a Vj eyeland (for her spiritual been), as a media advisor and a worker at the ‘Buitenland’ ,’Het einige buitenland dat dicht bij is’.

Group Exhibition:
• 95 April :’kraak photos ‘title exhibition, A’dam ‘radio-proeflokaal Marconi’ photos from the eviction at tesselschadestraat.
• 96-o97: Swartz -Wald home made super8 film , 4 track soundtrack, projection on glas in a special room in Zutphen at the Jewish museum:
exhibition name: Student from the Rietveld present Hanuka,
• 97 dec. ‘niet de kuntsvlaai’ westergast fabriek
• 98 April: The loop video animation at the ‘Rietveld Academy’ Gymnasium A’dam, O’Seal the digidog’: interactive sea hound for ‘Park van de toekomst’ A’dam
• 04 jan. :Bellissima TV ,zuiderKerk A’dam
Title :”Emotioneel Stads Plan”
• 05 drijf-in nieuwe meer
• 06 Helander Dance Theater – Empty Spaces
• 07 Gallery Chiellerie aan de Raamgracht in Amsterdam : ’sex and drugs’ video exhibition.

Performances/ Video sound installations
• 85 :super8 movie ‘shadows in de hair saloon’
• 86 nov: playing the Basson a bass guitar made of metal toilet seat with the band ‘sharmuta flying in the mounter’ at ‘The -bunker ‘/ Jaffa.
• 86 making a movie with the title ‘Dafna wassup?’, final exam of Liora kaminetzki for Tel-Aviv film university department, film played at Haifa international film festival
• 91 :’The return of Christ to flooded Holland’, ph31, Amsterdam , a recreation of a situation, 12 min. video projection on glas ,with sound.
• 95 nov. SateLife from the program “the Web” VPRO
• 97 Park 4DTV Cd rom , all that war
• 99 until 2004; nearly 50 performances of download Cinema:
@Cinema ot301, @Rotterdam, @Eindhoven , @Buitenland, Tel-Aviv , Mexico and more…
http://www.melkweg.nl/media
• 01 4 Feb ,6 March ,3 April, 1 Mei ,5 June
• 02 http://www.downloadcinema.org/about (dead link)
• 03 downloadcinema drijf-in watch on youtube
• 04 13 July Raste Festival Germany ‘ein musikalisches vorhaben’ Weimer and Frankfort visual installation
for group LOSD: http://losdblog.blogspot.com/
 http://www.raste.org/Aktuell.html
• 04 Losd Video Installations Rotterdam Amsterdam
big Huellas show with Arlette Christine Maria Muschter and the ready mades I did an audiovisual installation on 11 video              screens synchronously.
• 05 vj at club 11 amsterdam club 48 and more
• 06 vj work at various parties all over the country,
• 07 videoproduction for Robodock festival http://www.robodock.org
• 08  Camera work for the lotus girls
• 09  design fashion products for levi’s dread clinic
• 08  design fashion products for levi’s dread clinic
• 010 AFX egg effex project on robodock, the making of ‘De audio/video terrace controlled from a container’
performances and installation at vml volkskrantgebouw with losd :’ Hall ambiences’ audio and visual live during the    complete   evening and evolving acid party as a closedown.
• 011 ‘Greece on mars’ coordination multi media and more, losd performance with Tania www.taniasikelianou.com Op youtube             is een korte impressie te vinden van een van onze live optredens. sikelianou
SGK(city art guerrilla) book launch video presentation
• 11 Robodock video mapping
• 12 Sep. Sandwijk video mapping , WKG video mapping
• 13 maand Augustus besteden aan een project samen met danseres Tamar Borer wat wij dan konden uitvoeren in Amsterdam aan het eind van de periode in de ot301.
•Feb New Jazzclashes coming up! De eerste van dit jaar is komende zondag 23 feb, 17:00u: Descarga, Salsa dus de beentjes van de vloer.Daarna Jaïr Tchong aka DJ Jaïrzinho Vj Dafna levy.
• Visuals voor de amsterdam klezmer band in Paradiso .

Television &Multimedia
1989 “hollywood production “Hanna k” from costa gavras
o90 Sep.: multimedia production and research “Levante” – ein Zajal im Morgenland 16mm film ,
o98 march: ‘high Places’ video installation  dafna levy w. Nick Fox Gieg , Park4d.TV
o98: ‘untitled’ video -film animation
• 1995-6: graphic design and live animations for ‘Almanac’, a monthly live-art program on SALTO, amsterdam local TV.

• 99 concept and design streaming and building the on going project site downloadcinema

• 99 Baby Cd rom Title: Orson-Levy was born interactive CDRom design, programming and content
• 1996-98: participation in a.o. ‘StopWatch’, ‘Japanese Love Party’, ‘EuroTop’ & ‘Triple-X’ VJ shows, at ‘De Mazzo’, ‘de Balie’, ‘Paradiso’  ‘Melkweg‘ & ‘Escape’ amsterdam and on ‘A1’, local TV.o00: Leader and screen design for “NetTime Television” Bellissima TV, Amsterdam.
web site for “Cinema Biotoom ” (the site is off line)
concept and computer work on drum expo winner ‘Dust’ a film by Raimond Langeveld-levy
web streamer for the movie http://www.downloadcinema.org/dlc/godzi/index.html (dead link)
o03 concept and design of http://www.videospill.com (dead link)
o04 Salto TV ‘Het-Traliewerk’ http://www.emotioneelstadsplan.nl video in Diemen/gedicht
Leader for Kids in Buitenland promo movie,
rebuilding the site of buitenland
o05 location and production for Israeli tv series the fellowship AMSTERDAM
o06 promo movies drijv-in
o07 documentation on robodock with srl survival research laboratories ,
http://www.youtube.com/user/pedrod23#p/u/2/vp4d2jQB24-4
http://www.youtube.com/user/pedrod23#p/u/4/GpQS1yclYdo
• 08 It department for http://www.noorimages.com
online media developer for http://www.illuseum.com
• 09 It department for http://www.noorimages.com
concept art and production for nine rain @illuseum
http://www.quevivamexico.com/original.html
• 10 realization of Intensive Master workshop of ancient Indian Performing Arts http://ana-seal.blogspot.com/2010/06/ana-by-tamar-borer-and-tamara-erde.html
Ict department for http://www.noorimages.com
• 11 • Inrichting en ondersteuning bij opzetten van webpresentatie o.a. voor de fotograaf Rogier Lulofs de volledige opzet van de beeld en tekst werd door mij ingericht, maar ook alle technische zaken benodigd voor het laten draaien van zijn website onder eigen domeinnaam.• Gedurende de periode Januari tot Mei

Publication
• 90 photo cover for 2 Lp’s by ‘The Honkies’ London
• 91 photo cover : “Barcelona by night” for ‘Dog Faced Hermans” on Yellow Biafra’s label San-Francisco
• 97 logo design for de Israeli “Talking books production”
• 99 design and photos on Cinema’s biotoom program
• 99 design of Cinema Biootom’s flyers and posters
• 00 “Park of the toekomst” 75 years Rietveld Academie
• 03 photos in ” Visual Power I: news / information, Visual Power II: seduction / manipulation “Edit by Mieke Gerritzen, Andy Buddenbaum @ Sandberg institute.
http://www.visual-power.com/
• Maandag 15 Sep.2003 ‘De Volkskrant’ title: drijvende bioscoop
• NRC handelsblad 11-09-2003 drijf-in DownloadCinema http://www.buitenland.org (dead link)
• Het parool 13-09-03 over the presentation of download cinema .
• Amsterdam Stadblad 10-09-03 Water bioscoop op nieuwe meer
• AT5 Drijf-in bios with download cinema watch item here : http://www.downloadcinema.org/dlc/adam (dead link)
• 06 Maintenance of website http://www.pickupclub.nl till now
• 08 losd performance in Worm Rotterdam, Camera and Composition by Dafna Levy.